אוכל
צילום׃ Mary Ellen Bartley, GettyImages IL

איקרה ביתית

מתכון של שף אייל מרון

אייל מרון | גלובס | פורסם 21/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 וחצי כוסות איקרה מוכנה:

1 פרוסת לחם לבן או חלה, ללא הקרום

100 גרם ביצי קרפיון/הרינג טריות, נקיות מהקרום

כפית-כף חומץ פשוט

כוס ושליש שמן עדין (חמניות, קנולה או תירס)

מיץ מלימון אחד

חצי בצל סגול קצוץ דק מאוד

מלח

אופן ההכנה:

1 משרים את פרוסות הלחם במעט מים לדקות ספורות ואחר כך סוחטים אותן.

2 בקערה שמים את ביצי הדגים, ומוסיפים את החומץ, הלחם ומלח לפי הטעם. מערבבים קלות.

3 מעבירים את הביצים והלחם לקערת מעבד מזון עם להב פלסטיק. מפעילים את המעבד על מהירות בינונית, ומוסיפים את השמן בזילוף איטי דרך הפייה, עד שנוצר ממרח דמוי מיונז.

4 מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים עוד כמה שניות, עד שהוא נספג בממרח.

5 מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים את הבצל ומערבבים.