אוכל
צילום׃ עודד קרני

ממרח עגבניות מיובשות וצלפים על ברוסקטה

ממרח עגבניות שיכול לשמש גם כרוטב לפסטה

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות דק
‏3 כפות בצל מגורר‏
‏3 כפיות צלפים שטופים ומסוננים‏
‏3 שיני שום כתושות‏
‏2 כפיות חומץ משובח‏
כף ריחן טרי קצוץ
כף אורגנו טרי קצוץ
כפית פלפל שחוק טרי טחון
חצי כפית מלח
‏48 פרוסות באגט בעובי 1 ס"מ
גבינה צפתית 0% שומן מפוררת (לא הכרחי)‏

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים את העגבניות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן 1- ½ 1 כוסות מים ‏רותחים. מניחים לעגבניות לשרות במים עד שיצטננו. מוציאים את העגבניות מהמים וקוצצים לחתיכות קטנות. ‏מערבבים את העגבניות עם כל שאר החומרים, מלבד הבאגט. משהים למשך שעה בטמפרטורות החדר. קולים את פרוסות הבאגט בתנור עד שיזהיבו. מצננים מעט ומורחים בממרח העגבניות.