צילום׃ עודד קרני
ממרח עגבניות מיובשות וצלפים על ברוסקטה
ממרח עגבניות שיכול לשמש גם כרוטב לפסטה
| טבע הריפוי
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות דק
3 כפות בצל מגורר
3 כפיות צלפים שטופים ומסוננים
3 שיני שום כתושות
2 כפיות חומץ משובח
כף ריחן טרי קצוץ
כף אורגנו טרי קצוץ
כפית פלפל שחוק טרי טחון
חצי כפית מלח
48 פרוסות באגט בעובי 1 ס"מ
גבינה צפתית 0% שומן מפוררת (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים את העגבניות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן 1- ½ 1 כוסות מים רותחים. מניחים לעגבניות לשרות במים עד שיצטננו. מוציאים את העגבניות מהמים וקוצצים לחתיכות קטנות. מערבבים את העגבניות עם כל שאר החומרים, מלבד הבאגט. משהים למשך שעה בטמפרטורות החדר. קולים את פרוסות הבאגט בתנור עד שיזהיבו. מצננים מעט ומורחים בממרח העגבניות.