אוכל
צילום׃ istockphoto

נוטלה ביתית

מכינים לבד: חטא אמיתי של שוקולד ואגוזים

ליה אור | mako | פורסם 29/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שליש כוס אגוזי לוז לא קלויים
שלושת רבעי כוס חלב מרוכז (נמכר בפחיות בכל רשתות השיווק)
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ
3 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (150 מעלות). 2. מניחים את האגוזים בתבנית רחבה ושטוחה וקולים עד שהקליפה החומה מתכהה וצבעה כמעט הופך לשחור (עניין של כרבע שעה). 3. פורשים מגבת מטבח על משטח העבודה ושופכים עליה את האגוזים. עוטפים את האגוזים במגבת ומשפשפים אותם בתוכה כדי שהקליפות החיצוניות ירדו. 4. טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת מעין חמאה. משאירים בקערת המעבד. 5. מחממים בבן מארי את השוקולד, החלב המרוכז והדבש. מערבבים כשלוש דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה, ומצננים מעט. 6. מצרפים את תערובת השוקולד לאגוזים ומעבדים כחמש דקות, עד שמתקבל ממרח אחיד וחלק. 7. מאחסנים במקרר (עד חודש).