אוכל
צילום׃ istockphoto

ממרח דלעת

מתכון לממרח טעים שתוכלו למרוח על לחם טרי. סלט חדש ומרגש לארוחה שלכם

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 26/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו דלעת

3/4 עד כוס שמן זית עדין

5 שיני שום קלופות

2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים

1/2 כף פפריקה חריפה

1/2 כף פפריקה מעושנת ספרדית

1 כפית זירעוני קימל קלויים

מלח ים גס לפי הטעם

1 גוש גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

1 חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות, מניחים במחבת רחבה ועבה עם שמן הזית ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם, עד שהדלעת מתחילה להתפרק.

2 מוסיפים את שיני השום הקלופות, הפלפלים הקצוצים, שני סוגי הפפריקות והקימל וממשיכים בבישול עד שהדלעת מתפרקת לגמרי (להבה לא גבוהה מדי). מתבלים במעט מלח ים גס, מורידים מהאש ומעבירים לקערה.

3 מפוררים את הגבינה בגושים גדולים לתוך הדלעת ומערבבים בעדינות. אין צורך להגיע למרקם אחיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!