אוכל
צילום׃ SXC

איולי זעפרן

רוטב עדין וטעים לחך

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חלמון ביצה
1/3 כוס (100 מ"ל) שמן זית
3 חוטי זעפרן
1/2 כפית חרדל
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כפית חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה:

טורפים את חלמון הביצה היטב עד שצבעו מבהיר מעט. מוסיפים את הזעפרן, החרדל, המלח והפלפל וממשיכים לטרוף מזלפים את השמן בהדרגתיות וכדי טריפה מתמדת עד לקבלת איולי אחיד. מוסיפים את החומץ, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. במידה והמרקם של האיולי סמיך מידי מוסיפים מעט מים תוך כדי טריפה.