אוכל
צילום׃ עודד קרני

רוטב עגבניות רב שימושי

רוטב בסיסי מעגבניות טריות

| טבע הריפוי | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

רוטב בסיסי אשר יכול להשתלב במתכונים שונים או להוות ממרח בפני עצמו.

מרכיבים :

1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו יבש או טרי כמה עלים קצוצים
מעט מיורן
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

לאדות את הבצל במעט שמן על אש קטנה בכלי מכוסה עד שהוא רך ושקוף, להוסיף את קוביות הפלפל וכשהן מתרככות מעט, להוסיף את השום. לאדות כ- 2 דקות על אש נמוכה. להוסיף את העגבניות והמים ולבשל כ- 5 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב ומעט מעיכה של העגבניות. להוסיף תבלינים ולבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מקבל מרקם אחיד יותר. אין צורך לבשל עד שהרוטב יהפוך למשחה.