צילום׃ עודד קרני
רוטב עגבניות רב שימושי
רוטב בסיסי מעגבניות טריות
| טבע הריפוי
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
רוטב בסיסי אשר יכול להשתלב במתכונים שונים או להוות ממרח בפני עצמו.
מרכיבים :
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו יבש או טרי כמה עלים קצוצים
מעט מיורן
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
לאדות את הבצל במעט שמן על אש קטנה בכלי מכוסה עד שהוא רך ושקוף, להוסיף את קוביות הפלפל וכשהן מתרככות מעט, להוסיף את השום. לאדות כ- 2 דקות על אש נמוכה. להוסיף את העגבניות והמים ולבשל כ- 5 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב ומעט מעיכה של העגבניות. להוסיף תבלינים ולבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מקבל מרקם אחיד יותר. אין צורך לבשל עד שהרוטב יהפוך למשחה.