אוכל
צילום׃ istockphoto

חמאת רב המלצרים

ממרח מומלץ במיוחד

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה רכה
2 כפות פטרוסלינון קצוץ דק מאד
1 כף שמיר קצוץ דק מאד
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אבקת שום
1 כפית מיץ לימון (או יותר לפי הטעם)
נייר שעווה ("פרגאמנט")

אופן ההכנה:

1 מועכים במזלג את החמאה הרכה עם הירק הקצוץ והתבלינים עד שתתקבל עיסה אחידה 2. פורשים מלבן של נייר שעווה על משטח ישר ומניחים את העיסה בקצהו הצר. 3. מגלגלים את העיסה בתוך הנייר לגליל (כעין נקניק עטוף בנייר), נעזרים בסכין ומקפידים שהגליל יהיה בקוטר שווה לכל אורכו. 4. מכניסים את הגליל העטוף למקרר, כדי שהחמאה תתקשה היטב עד ההגשה 5. לפני ההגשה, מסירים את עטיפת הנייר, פורסים את החמאה לפרוסות עבות ומכניסים אותם למי קרח. 6. מגישים עם פרוסות דגים או ירקות מבושלים.