אוכל
צילום׃ istockphoto

קרוסטיני עם מבחר תוספות

פרוסות ג'בטה קלויות עם תוספת לבחירתך: ממרח שעועית, כרוב ניצנים או מוצרלה ועגבניות

אינה קראבצקי | גורמה בפיתה | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כיכרות לחם ג'בטה
שמן זית
שן שום קלופה

לממרח שעועית

כוס שעועית לבנה מבושלת
2 שיני שום קלופים וקצוצים
שני גבעולי רוזמרין
חצי כוס שמן זית
כפית מלח ים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לכרוב ניצנים

2 חופנים של כרוב ניצנים
1 שן שום קצוץ
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף מיץ לימון
גבינת פקורינו/ פרמזן לקישוט

למוצרלה וסלט עגבניות

2 כדורי מוצרלה באפלו גדולים
עגבנייה מפולטת חתוכה לקוביות (רק בשר העגבנייה)
1 פלפל ירוק חריף (נקי מגרעינים) קצוץ דק
שמן זית
כפית מלח גס
חופן נבטי בזיליקום
מעט חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

לקרוסטיני:

1 פורסים את הג'בטות לעובי של 1.5ס"מ.

2 קולים על מחבת לוהטת משני הצדדים.

3 כשהלחם עוד חם משפשפים עליו שן שום ובוזקים מעט שמן זית.

לממרח שעועית:

1.      קוצצים את הרוזמרין ומערבבים בקערה קטנה עם מחצית מכמות השמן.

2.      במחבת מחממים את שאר כמות השמן ומטגנים את השום עד להזהבה קלה.

3.      מוסיפים את השעועית ומטגנים עוד כ7 דקות על אש קטנה.

4.      בתום הבישול מתבלים במלח ופלפל ומועכים את התערובת למחית בעזרת מזלג.

5.      מורחים מהמחית על הקרוסטיני בעודו חם ומזלפים מהשמן המתובל ברוזמרין.

לכרוב ניצנים מטוגן:

1.      מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הכרוב, מטגנים על אש גבוה כ2-3 דקות.

2.      מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עוד שלוש דקות.

3.      מוסיפים למחבת מיץ לימון ומורידים מהאש.

4.      מסדרים את הכרוב המבושל על הקרוסטיני בעודו חם ומפזרים מעל מעט גבינה.

למוצרלה וסלט עגבניות:

1.      מערבבים את העגבנייה בקערית קטנה עם פלפל חריף, מעט שמן זית ומלח.

2.      מניחים את המוצרלה על הקרוסטיני בעודו חם ושמים מעל מסלט העגבניות.

3.      מפזרים מעל מעט נבטי בזיליקום  ומטפטפים כמה טיפות של בלסמי.