מתכון למטבוחה עם טריק
כל מי שמכין מטבוחה בעצמו מכיר את אחד השלבים היותר מאתגרים: קילוף העגבניות. כדי לחסוך את הכלים ואת תהליך החליטה, הטריק של יעל קצב הוא לקלף מראש את העגבניות (ואת הפלפל החריף) - בקולפן. כמה שזה טעים
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 14/11/24
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10 עגבניות רכות
פלפל חריף
5 שיני שום קלופות
5-6 כפות שמן (אפשר זית ואפשר נטרלי)
כף פפריקה גדושה
כף סוכר
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מקלפים בעזרת קולפן את העגבניות והפלפל החריף.
2 פורסים את העגבניות והפלפל לקוביות.
3 מחממים שמן בסיר, מוסיפים עגבניות, פלפל חריף, שום ומערבבים. אם המסה מרגישה לא מספיק נוזלית - מוסיפים חצי כוס מים.
4 אחרי 5 דקות וירידת נפח העגבניות מוסיפים את התיבול (פפריקה, סוכר ומלח).
5 מורידים את האש ללהבה נמוכה ומתחילים בבישול איטי של המטבוחה לשעה וחצי לפחות. מקפידים לערבב מדי פעם כדי שהמטבוחה לא תידבק לתחתית הסיר.
* אם המטבוחה מרגישה יבשה במהלך הצמצום - אפשר להוסיף שמן זית.
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!