אוכל
צילום׃ maria bacarella, Istock

משרה 1 לסטייקים

מרינדה קלאסית על בסיס יין

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 28/09/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(מתאים ל-2 ק"ג בשר)
3/4 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במשרה.הערה: משך ההשריה של בקר לגריל נע משעה אחת לנתחים עדינים במרקם ובטעם כגון פילה או שייטל, ועד 48 שעות לנתחים גסים יותר כגון פלדה (כסליים) או אווזית. מטרתה של המשרה הוא לא רק לתת טעם וארומה אלא גם לרכך את הבשר.