אוכל
צילום׃ עודד קרני

חומוס פטרוזיליה

חומוס

יהודה עשור מחומוסטופ | גלריית המומחים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג גרגרי חומוס
1 ליטר טחינה
1 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
1 כף מלח
2 לימונים טריים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

לאחר השריית גרגרי החומוס במשך כ–6 שעות נבשל את הגרגרים בסיר מלא מים במשך כשעתיים עד שיתרככו. מטגנים את שיני השום קלות בשמן זית. לאחר מכן נעביר את השום למעבד המזון (עם סכין חדה) . נוסיף למעבד את הפטרוזיליה, לאחר שקצצנו אותה, הלימון הסחוט, המים וגרגרי החומוס החמים. נטחן ונוסיף את הטחינה, תוך כדי טחינת הגרגירים, עד להשגת מרקם גרוס אחיד.