צילום׃ Drosera, Istock
פסטו ביתי מעשבי תיבול טריים
רוטב נהדר שחוץ מהטעם הנפלא שלו הוא גם מלא בריאות
פיליס גלזר | mako
| פורסם 09/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
1/2 כוס גבינת פרמזן (לא חובה)
1/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים
1/2 כוס שמן זית כתית
מלח
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות עלי ומכתש או מעבד מזון. רצוי לא לגרוס את האגוזים לגמרי אלא להשאיר אותם בחתיכות קטנטנות. 2. מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.