אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

עמבה ביתית

כמה משמח לגלות שלהכין עמבה בבית זה ממש לא מורכב, אלא רק דורש סבלנות. אז קחו שבועיים שבהם לא תציקו לצנצנת המנגו והמלח שכנראה כולם ישאלו אתכם עליה, הוסיפו את הנוזל הייעודי - ויש לכם עמבה מעולה תוצרת בית

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 25/06/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 מנגו ירוקים, חשוב שיהיו בוסריים לגמרי, פרוסים כמו לצ'יפס עם הקליפה

כף גדושה מלח ים

ליטר וחצי מים

350 גרם תבלין עמבה (מורכב מזרעי חילבה, מלח לימון, מלח וכורכום)

אופן ההכנה:

1 דוחסים את המנגו לכלי ומפזרים את המלח. סוגרים, מנערים היטב ומניחים במקום מוצל (לא במקרר) לשבועיים, שיתסוס. 

2 אחרי שבועיים מסננים ושוטפים את המנגו מהמלח.

3 מביאים לרתיחה בסיר ליטר מים ותבלין עמבה. מערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת סמיכה.

4 מוסיפים את המנגו ומביאים שוב לרתיחה. מניחים להצטנן.

5 מוסיפים חצי ליטר מים קרים, או עד לסמיכות הרצויה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** העמבה תישמר במקרר כמה חודשים.