אוכל
צילום׃ jupiter images

רוטב בצל וחרדל

רוטב מעולה בעל מרקם עדין

| טבע הריפוי | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏4 בצלים יבשים קטנים מאוד עם הקליפה החומה‏
רבע כפית שום כתוש
‏2 כוסות מרק צח מירקות‏
חצי כוס שומר קצוץ
כפית אבקת חלב נטול שומן
‏2 כפיות חרדל דיז'יון
כפית טרגון טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טרי טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)‏ מניחים את הבצלים בתבנית ואופים במשך 35 דקות, או עד שהבצלים מתרככים. ‏מצננים, קולפים וקוצצים גס. ‏שמים את הבצל בסיר ומוסיפים שום, מרק, שומר ואבקת חלב. מביאים ‏לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30 דקות. מעבירים את תכולת ‏הסיר לממחה או למעבד מזון ומערבלים לרוטב חלק. מקפיצים פנימה את החרדל ‏ואת הטרגון. מתבלים בפלפל ובמלח ומגישים.‏