אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חומוס עדשים כתומות

מתכון טעים פשוט ועשיר מאוד בברזל, שמוכן תוך חצי שעה בלי הכנות מוקדמות. מי אמר שחומוס טוב חייבים להכין מחומוס?

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 15/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 כוס עדשים כתומות

1/2 דלורית (150 גרם), נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

כוס ורבע מים

מעט אגוז מוסקט

1/3 כוס טחינה משומשום מלא

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העדשים במסננת. שמים בסיר קטן את העדשים והדלורית ומוסיפים את המים ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות לגמרי.

2 טוחנים באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הטחינה תוך כדי בחישה מהירה, מוסיפים את המלח וטוחנים שוב. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.

* כדי להבטיח את המרקם הרצוי אפשר לסנן את העדשים והדלורית אחרי הבישול, לשמור בצד את נוזלי הבישול ואז להוסיף אותם בהדרגה (אחרי שלב הוספת המלח), עד שמגיעים למרקם הרצוי.