צילום׃ Jean Cazals, GettyImages IL
פטה כבדים
המעדן היוקרתי והקלאסי שתמיד כיף לנשנש
ניר צוק | יום חדש
| פורסם 28/01/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (10 מנות):
300 גרם כבדים
100 גרם חמאה
שומן אווז מומס לטיגון או כף שמן
כף גדושה של שומן אווז
1 כף פלפל מדגסקר
מלח
פלפל שחור גרוס
כף קסיס
שומשום שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים על אש נמוכה את הכבדים בשומן אווז או בכף שמן כ 12 דקות, מכבים את האש ומשאירים להתקרר.
2 במעבד מזון טוחנים את הכבדים הקרים יחד עם שומן האווז, החמאה , מלח, פלפל וקסיס.
3 מעבירים את התערובת לכלי גדול ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את הפלפל מדגסקר, מכניסים לטרין ומקררים.
4 לאחר קירור עוטפים את הפטה בשומשום שחור.
5 מגישים בתוספת ריבה לפי הטעם ופרוסות צנימים.