אוכל
צילום׃ Jean Cazals, GettyImages IL

פטה כבדים

המעדן היוקרתי והקלאסי שתמיד כיף לנשנש

ניר צוק | יום חדש | פורסם 28/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.6 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

300 גרם כבדים
100 גרם חמאה
שומן אווז מומס לטיגון או כף שמן
כף גדושה של שומן אווז
1 כף פלפל מדגסקר
מלח
פלפל שחור גרוס
כף קסיס
שומשום שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים על אש נמוכה את הכבדים בשומן אווז או בכף שמן כ 12 דקות, מכבים את האש ומשאירים להתקרר.

2 במעבד מזון טוחנים את הכבדים הקרים יחד עם שומן האווז, החמאה , מלח, פלפל וקסיס.

3 מעבירים את התערובת לכלי גדול ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את הפלפל מדגסקר, מכניסים לטרין ומקררים.

4 לאחר קירור עוטפים את הפטה בשומשום שחור.

5 מגישים בתוספת ריבה לפי הטעם ופרוסות צנימים.