אוכל
צילום׃ עודד קרני

רוטב גזר וזנגביל

חגיגה צבעונית של טעמים וניחוחות

| טבע הריפוי | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס גזר קלוף וקצוץ
שליש כוס בצל קצוץ
‏1 וחצי כוסות מרק צח מירקות‏
רבע כוס רכז תפוחים קפוא
כפית זנגביל טרי מגורר
‏2 כפות יוגורט 0% שומן‏
מלח ופלפל שחור טרי

אופן ההכנה:

מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק מעל להבה בינונית ומאדים את הגזר ‏ואת הבצל ב 2 כפות מרק צח עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את שארית המרק ‏ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מוסיפים ‏מיץ תפוזים וזנגביל ומבשלים במשך דקה נוספת. ‏מעבירים את תכולת המחבת לממחה או למעבד מזון, מוסיפים יוגורט ומערבלים ‏למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל. מגישים חם.