אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

מלית פרג בסיסית

המחית המושלמת למילוי עוגות ואוזני המן

יניב גור אריה | mako | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 136 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

200 גרם חלב או מים/3/4 כוס חלב
200 גרם פרג טחון טרי/ כוס פרג טחון טרי
200 גרם סוכר/כוס סוכר
2 תפוחי עץ גרני סמית (ירוקים חמוצים)
20 גרם קורנפלור /2 כפות
50 גרם מים/ רבע כוס
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב מביאים לרתיחה חלב וסוכר עד להמסת הסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים. מגרדים תפוח עץ במעבד מזון או על פומפייה גסה, מוסיפים לסיר ובוחשים עוד דקה.

2 מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.

3 מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. מצננים היטב.