אוכל
צילום׃ סתיו שפיר - לא לשימוש

חומוס ביתי

בלי יותר מדי בלגן

אור גץ | mako | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו חומוס
שקית אבקת אפייה
מיץ מלימון שלם
חצי כוס טחינה גולמית
כפית מלח

אופן ההכנה:

משרים את החומוס בסיר גדול עם מים ואבקת אפייה למשך כ-15 שעות. מעבירים את הסיר, כמו שהוא, לכיריים, מרתיחים ומבשלים את החומוסים כשעה. מדי פעם מסירים את הקצף שמצטבר למעלה. שומרים בצד את מי הבישול, וטוחנים את החומוס בבלנדר לכדי משחה. מוסיפים כוס ממי הבישול ומערבבים. אחרי חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון והמלח. מערבבים בנפרד את הטחינה הגולמית עם חצי כוס ממי הבישול, מוסיפים לתערובת וטוחנים שוב.