אוכל
צילום׃ Yamini Chao, GettyImages IL

דוקה פיסטוק או אגוזי לוז

מתכון בריא של תערובת תבלינים ושומשום מצרי

פיליס גלזר | mako | פורסם 09/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

¼ כוס פיסטוקים מקולפים או אגוזי לוז
¼ כוס שקדים או אגוזי לוז
1 כף זרעי כוסברה
½-1 כפית זרעי כמון
קורט נדיב של טימין יבש או 3 כפות שומשום
¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

1 קולים את הפיסטוקים או אגוזי הלוז במחבת יבשה על גבי להבה בינונית-נמוכה. יש להקפיד לבחוש לעיתים קרובות. 2. קולים את השקדים בנפרד באותה צורה ומעבירים את כל האגוזים הקלויים לקערה. 3. קולים את הזרעים ביחד עם המלח עד שהם ריחניים. מוסיפים לקערה. 4. טוחנים גס את התערובת עם עלי ומכתש או בכמה פולסים של מעבד המזון. זהירות: אם טוחנים יתר על המידה התערובת תהפוך למשחה. 5. אורזים בצנצנת או בקונוסים מנייר אפייה וסוגרים את הקצוות.