אוכל
צילום׃ עודד קרני

מטבל פלפלים

טעים גם סתם עם כפית, אבל חבל לבזבז

| המטבח | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 פלפלים צהובים
5 פלפלים אדומים
3 כפות חומץ בלסמי
5 ענפי תימין
מעט מלח
מעט פלפל שחור
1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה ל-220 מעלות. 2. חותכים את ראשי הפלפלים, ומסירים את הזרעים. 3. מכסים תבנית רחבה בנייר אפייה ועליו מניחים את הפלפלים. מברישים את הפלפלים בשמן זית, בוזקים מעליהם מלח ופלפל ומפזרים את עלי התימין. 4. אופים בתנור החם במשך כ-25 דקות עד שהקליפה של הפלפלים נפרדת מהבשר. 5. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים אותם לכלי אטום. מניחים לפלפלים לנוח במשך כ-20 דקות. 6. מוציאים את הפלפלים מהכלי האטום וקולפים אותם. 7. את הפלפלים הקלופים מעבירים לבלנדר, מוסיפים את יתר המצרכים ומעבדים לכדי מחית. טועמים ומתקנים תיבול.