אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט חצילים "זעלוק"

סלט מחצילים ופלפלים קלויים על אש גלויה, עם שום, עגבניות וכוסברה קצוצה

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 11/06/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 341 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים

3 פלפלים אדומים

3 עגבניות אדומות

5 שיני שום, קצוצות

¼ כוס שמן

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1 כפית מלח

מיץ מ-½ לימון סחוט

½ כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 קולים את החצילים, הפלפלים והעגבניות על אש גלויה. מצננים ומקלפים. קוצצים גס את "בשר" החציל ואת הפלפלים. מסירים מהעגבניות את הזרעים, וקוצצים גם אותן.

2 מטגנים במחבת את שיני השום, ומוסיפים את התבלינים, העגבניות והפלפלים, וממשיכים לטגן 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.

3 מוסיפים למחבת את החצילים וממשיכים לבשל כ-5-7 דקות נוספות.

4 מקררים, מוסיפים לימון סחוט וכוסברה קצוצה. מערבבים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!