הצ'יפס הכי קריספי שיש: תפוח אדמה 15 שעות
כל כך הרבה קראנו על המנה הזאת, של הצ'יפס שהוא למעשה דפים דפים של תפוחי אדמה שניצלו באיטיות בתועפות של חמאה, שפשוט היינו חייבים לבדוק את העניין הזה בעצמנו. אז בדקנו, וזו התוצאה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה גדולים
200 גרם חמאה
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
משקולות: שעועית יבשה (או קטנית אחרת) וקופסאות שימורים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בעזרת קולפן או מנדולינה.
3 ממיסים את החמאה בפולסים במיקרו. מוסיפים כפית מלח ומערבבים עם פרוסות תפוחי האדמה.
4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה (אנחנו השתמשנו בפיירקס 20 על 30 ס"מ). מכסים בעוד נייר אפייה, מפזרים שעועית כמשקולת ומכניסים לתנור לשלוש שעות.
5 מוציאים מהתנור, מניחים מלמעלה קופסאות שימורים, שילחצו היטב את פרוסות תפוחי האדמה (חשוב!) ומעבירים למקרר ללילה.
6 חותכים את בלוק תפוחי האדמה שהתקבל למקלות עבים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים
ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!