צילום׃ יחסי ציבור
פיקי- סלט מוצרלה בופאלו ותאנים
מנה איטלקית מסורתית, קלה להכנה
| בית האוכל האיטלקי RONIMOTTI
| פורסם 20/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כדורי מוצרלה בופאלו
חופן עלי בזיליקום יפים מופרדים מהגבעול
3 תאנים בשלות אך לא רכות
4 כפות שמן זית איכותי
1 כוס חומץ בלסמי
מלח ים
אופן ההכנה:
1 מעבירים את החומץ לסיר קטן ומצמצמים על אש נמוכה מאוד, עד שהופך לסירופ ומניחים להתקרר (מומלץ לעשות זאת עם כמות גדולה יותר של חומץ, לשמור בבקבוק ולהשתמש לפי הצורך) התוצאה היא בלסמי סמיך ומתוק בטעם עז. 2. קורעים ביד את כדורי המוצרלה ומניחים על צלחת שטוחה. 3. פורסים את התאנים לרבעים ומנחים לצד כל קרע מוצרלה. מפזרים את עלי הבזיליקום השלמים. 4. מפזרים מלח ים (רצוי אטלנטי) , שמן זית ומעט מן הבלסמי המצומצם ומגישים.