אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

ירקות מוחמצים

מתכון לחמוצים ביתיים מכרובית, כרוב וגזר. מתאים כתוספת או כנשנוש

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 609 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לירקות מוחמצים:

4 גזרים, פרוסים

חצי כרוב, חתוך לרצועות עבות וקצרות יחסית

חצי כרובית, שטופה וחתוכה לפרחים קטנים

5 כוסות מים

כפית מלח דק לכל כוס מים

כוס חומץ

כף גדושה סוכר

חצי כפית קארי צהוב

אפשר להוסיף לירקות: גבעולי סלרי, פלפלים אדומים, שומר וקולרבי

אופן ההכנה:

1 מחטאים צנצנות במים רותחים. מכניסים את הירקות החתוכים פנימה.

2 מרתיחים בסיר מים, מלח, חומץ, סוכר וקארי. מניחים להצטנן.

3 יוצקים את המים מעל הירקות, עד שפת הצנצנת. סוגרים ואוטמים, ומנערים קלות לערבוב. הירקות יהיו מוכנים לאכילה אחרי מינימום 48 שעות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!