אוכל
צילום׃ istockphoto

שיפודי ירקות

מסתבר שאפשר לשים גם ירקות על שיפוד

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏‏‏3 כפות רוטב סויה‏
‏2 כפות מירין (סאקה מתוק) או 2 כפות וורמוט יבש.‏
כפית שום כתוש
מעט פלפל שחור טחון טרי
‏250 גרם טופו מוצק חתוך לקוביות‏
‏200 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות‏
פלפל אדום חתוך לריבועים
פלפל צהוב חתוך לריבועים
קישוא דק חתוך לפרוסות עבות
‏4 עגבניות שרי‏
רוטב גזר וזנגביל (ראו ממרחים)‏

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה רוטב סויה, מירין, שום ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הטופו, מערבבים בזהירות ומשרים ‏למשך 30 דקות. ‏מבשלים את קוביות הדלורית במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים. מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק ומאדים ‏את הפלפלים ואת הקישוא, כל סוג בנפרד, עד שיתרככו מעט. ‏מסננים את קוביות הטופו. משחילים את קוביות הטופו ואת הירקות על 4 שפודי במבוק וקולים תחת אסכלה עד שיתרככו ‏וישחימו.‏ מגישים את השיפודים עם רוטב גזר וזנגביל.