צילום׃ AnjelikaGr, ShutterStock
תבשיל שעועית ירוקה הכי קל והכי טעים
שעועית ירוקה לא צריכה הרבה בשביל להפוך לסלט חם פשוט אדיר: רק קצת שום, הרבה קליפת לימון (מה ששמעתם) ואיך לא - שמן זית ברוחב לב. אז תפנו מקום בפנתיאון לתוספת החמה החדשה בחייכם
רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו
| פורסם 06/01/19
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
300 גרם שעועית ירוקה - רגילה או רחבה, טרייה או מוקפאת
2-3 לימונים יפים
4-5 שיני שום
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית הירוקה בהרבה מים רותחים עד שהיא רכה מאוד (אם היא מוקפאת זה יקרה ממש מהר, אם היא טרייה זה ייקח קצת יותר זמן).
2 מסננים היטב ומעבירים את השעועית בעודה חמה למשטח מכוסה בנייר אפייה.
3 מגררים מלמעלה הרבה קליפת לימון (החלק הצהוב בלבד) ושום. מתבלים במלח ומוסיפים שמן זית בנדיבות. מעסים ביחד עד שהשעועית ממש מתפרקת.
4 מגישים חם.
* התמונה להמחשה.