אוכל
צילום׃ AnjelikaGr, ShutterStock

תבשיל שעועית ירוקה הכי קל והכי טעים

שעועית ירוקה לא צריכה הרבה בשביל להפוך לסלט חם פשוט אדיר: רק קצת שום, הרבה קליפת לימון (מה ששמעתם) ואיך לא - שמן זית ברוחב לב. אז תפנו מקום בפנתיאון לתוספת החמה החדשה בחייכם

רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו | פורסם 06/01/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 262 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם שעועית ירוקה - רגילה או רחבה, טרייה או מוקפאת

2-3 לימונים יפים

4-5 שיני שום

מלח גס

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מבשלים את השעועית הירוקה בהרבה מים רותחים עד שהיא רכה מאוד (אם היא מוקפאת זה יקרה ממש מהר, אם היא טרייה זה ייקח קצת יותר זמן).

2 מסננים היטב ומעבירים את השעועית בעודה חמה למשטח מכוסה בנייר אפייה.

3 מגררים מלמעלה הרבה קליפת לימון (החלק הצהוב בלבד) ושום. מתבלים במלח ומוסיפים שמן זית בנדיבות. מעסים ביחד עד שהשעועית ממש מתפרקת.

4 מגישים חם.

* התמונה להמחשה.