אוכל
צילום׃ אינה קראבצקי

חציל עם פטה, תמרים וטחינה

אינה קראבצקי משחזרת מנה מעולה שאכלה במסעדה, ומגלה שזה לא מסובך בכלל, ואפילו ממש ממש פשוט

אינה קראבצקי | mako | פורסם 13/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חציל בינוני

30 גרם גבינת פטה (אני השתמשתי ב-5% שומן), מפוררת לחתיכות גדולות

חופן גרגירי חומוס מבושלים

3 תמרים יבשים מגולענים וקרועים לחתיכות גסות

1 שן שם פרוסה דק

5-6 עלי זעתר טריים

5-6 עיגולי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

כף מיץ לימון

כף טחינה גולמית

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחוררים מעט את החציל במזלג, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה, או עד שכולו רך. מוציאים מהתנור ומצננים.

2 בעזרת כף מוציאים את ליבת החציל, נפטרים מהנוזלים, ומניחים בערמה במרכז צלחת גדולה.

3 מטפטפים מעט מיץ לימון. מוסיפים את השום, התמרים, החומוסים, הפלפל החריף, הגבינה והזעתר , מתבלים במלח ופלפל ובשמן זית. מעל הכל מזלפים מעט טחינה גולמית.