צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד
קרפצ'יו סלק וצפתית
שילוב משגע של פרוסות סלק דקיקות, מתקתקות ושבבי גבינה צפתית מלוחה קשה
שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד
| פורסם 16/05/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 סלק בינוני שלם בקליפתו
1 כף צנוברים קלויים
1 כף עירית קצוצה דק
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית חומץ בלסמי
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כפות גבינה צפתית מגוררת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הסלק במים רותחים 50-40 דקות עד שהסלק רך אך עדיין מוצק. מצננים היטב.
2 קולפים את הסלק ופורסים במנדולינה לפרוסות דקיקות. מסדרים את פרוסות הסלק בצלחת גדולה. מפזרים מעל צנוברים ועירית.
3 מזלפים שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי וזורים מלח גס ופלפל.
4 מפזרים מעל את הגבינה הצפתית ומגישים מיד.