אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מלפפונים חמוצים

מתכון לחמוצים ביתיים שישאירו לכם טעם של עוד. מוכן תוך שבוע

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 08/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

קילו מלפפונים קטנים וקשים

צרור שמיר

8-10 שיני שום, פרוסות

2 פלפל צ'ילי אדום, חתוך לפרוסות

4 כוסות מים

4 כפיות מלח

שתי כפות חומץ

צנצנת 2 ליטר עם סגירה הרמטית וגומי בין המכסה לגוף

אופן ההכנה:

1 קודם כל, מחטאים את הצנצנת במים רותחים.

2 שמים בתחתית הצנצנת חצי מכמות השמיר, ומפזרים חצי מכמות השום והצ'ילי.

3 מרתיחים את המים ומערבבים אותם עם מלח. מחכים שיצטננו.

4 מסדרים את המלפפונים בצנצנת כך שהם עומדים צפופים, מפזרים את שאר השום והצ'ילי, דוחסים את השמיר יפה בין לבין ומעל ויוצקים את המים והחומץ, שיכסו את הכל. סוגרים ואוטמים, ומניחים במקום עם הרבה אור (זה מאיץ את הכבישה).

* אם התאפקתם ולא לקחתם מלפפונים בזמן הכבישה, הם יהיו מוכסנים בתוך חמישה ימים עד שבוע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!