אוכל

גרנולה מלוחה עם יוגורט וסלט ירקות

בדיוק כשחשבנו שכלום כבר לא יכול להפתיע אותנו, נתקלנו במנה הזאת, שהפכה לנו את הראש על הבוקר: גרנולה מלוחה עם ים אגוזים, פפריקה, עשבי תיבול ואפילו קצת חריף, אם אוהבים. זאת הדרך לפתוח את היום

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 19/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לגרנולה:

3 כוסות פצפוצי אורז מלא

3 כוסות שיבולת שועל שלמה

2 כוסות תערובת אגוזים וגרעינים לפי החשק (קשיו, פקאן, לוז, מלך, שקדים, צנובר, דלעת או חמנייה)

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה (ואם רוצים, קורט של פפריקה חריפה)

כפית גדושה של תערובת עשבי תיבול יבשים (לפי טעמכם האישי)

2 כפות דבש

6 כפות שמן זית

להגשה:

סלט ירקות

יוגורט יווני או טבעי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 מערבבים את כל החומרים היבשים ומשטחים בתבנית. מוסיפים שמן זית, דבש, מלח ותבלינים.

3 קולים בתנור במשך כשעה. בכל רבע שעה מערבבים כדי שהקלייה תהיה כמה שיותר אחידה.

4 מוציאים מהתנור, מצננים כליל ומאחסנים בצנצנת.

5 מגישים את הגרנולה עם יוגורט וסלט ירקות. 

>> עוד מתכונים שווים עם יוגורט