אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

מניפות בטטה בתנור

מניפות בטטות על מצע שמנת חמוצה וממרח פסטו - זה אולי נשמע מסובך, אבל האמת היא שמדובר במנה קלה ברמות, מהממת ביופייה וטעימה בטירוף. מנה שהיא וואו לאירוח (וגם לאירוח של עצמכם)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 05/02/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (3 מנות):

3 בטטות קטנות

4 כפות שמן זית

מלח גרוס

פלפל שחור גס

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה 27%

3 כפות פסטו

פלפל צ'ילי אדום (לא חובה)

עוד קצת שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מקלפים את הבטטות. מניחים שני צ'ופסטיקס על משטח העבודה משני הצדדים של אחת הבטטות (הם יעזרו לנו לפרוס אותה לא עד הסוף) ובעזרת סכין חדה פורסים את הבטטה כמעט עד הסוף – עד שהסכין נתקל במקלות – לצורת מניפה. חוזרים על הפעולה עם כל הבטטות (ראו סרטון).

3 מסדרים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-20-30 דקות, עד שהן מתרככות ומעט משחימות.

4 מרכיבים את המנה: מורחים על צלחת הגשה שכבה של שמנת חמוצה, מניחים את מניפות הבטטות ומפזרים באופן חופשי ממרח פסטו ופרוסות צ'ילי אדום. מזלפים עוד קצת שמן זית ומגישים.

מניפות בטטה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מניפות בטטה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** לארוחה בשרית אפשר להגיש את הבטטות רק עם פסטו, או לחלופין עם טחינה.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

בתיאבון!