אוכל
צילום׃ Cesarz, ShutterStock

חצילים בתחמיץ

כשאנחנו מחפשים מתכון שמוציא מירקות את הכי טוב שלהם, אנחנו דבר ראשון פונים לאיל שני. סלט החצילים הזה, שקודם מטגנים ואז מחמיצים בקופסה בקומות, מוכיח שבצדק

איל שני | ישראל מבשלת יחד | פורסם 21/09/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל

חצי ליטר שמן חמניות או תירס, לטיגון

 

לתחמיץ:

חצי כוס חומץ יין לבן

כוס מים

מלח

2 שיני שום, קצוצות

שמיר קצוץ

פלפל סודני חריף יבש, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 בעזרת סכין חדה מסירים את השפיץ של החציל ואת הפטמה ופורסים אותו לאורכו לפרוסות בעובי של ס"מ. חוצים כל פרוסה לרוחבה.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 מחממים שמן לטיגון.

3 מטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה יפה, מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

4 מכינים תחמיץ: שופכים את החומץ והמים לקערת ערבוב ומוסיפים את המלח, השום, השמיר והפלפל החריף. טורפים במטרפה עד שהמלח נמס.

5 מרצפים תבנית פיירקס קטנה (או תבנית אחרת) בשכבה אחת של החציל המטוגן, מוזגים מן התחמיץ עד כיסוי, מרצפים שכבה נוספת ושוב מוזגים עד כיסוי. כך עד שנגמרות פרוסות החציל. אחרי 5 דקות ניתן לאכול.

* אפשר להגיש עם גבינת פטה למנה חלבית או כליווי לכל ארוחה אחרת.