אוכל
צילום׃ ניצן לנגר, mako אוכל

רטטוי של אייל שני

את הרטטוי הזה אייל שני מכניס לפיתה בסניפי "מזנון" בתוספת טחינה וביצה קשה, אבל נגלה לכם שהוא גם מצוין ממש בצלחת. הסוד הוא בטיגון ובבישול: את הירקות מטגנים בנפרד, ורק אז מכניסים לרוטב ולמכת חום בתנור

אייל שני | mako אוכל | פורסם 02/05/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי ליטר שמן זית או שמן צמחי, לטיגון

1 חציל בגודל בינוני, קרוע ביד לנתחים פראיים

1 בצל יבש גודל בינוני, קלוף וחתוך ל-6 פלחים

3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות כל אחת ל-6 פלחים

3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים באלכסונים אורכיים לנתחים בינוניים

לרוטב העגבניות:

4 כפות שמן זית

חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות

4 שיני שום קלופות, קצוצות לקוביות בינוניות

1 כף תרכיז עגבניות משפופרת

1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות במיץ, קצוצות דק

מלח ים

אופן ההכנה:

1 מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מזהיב לבלונד, מסננים מן השמן ומניחים על נייר סופג.

2 הרוטב: מוזגים את השמן לסיר ומוסיפים את הפלפלים הירוקים. מציתים להבה בינונית בכיריים ומאדים עד שצבע הפלפלים מבהיר ונוצרות סביבם בועיות שמן זעירות.

3 מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-15 שניות.

4 מוסיפים את תרכיז העגבניות ומערבבים כ-20 שניות.

5 מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

6 מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.

7 מכבים את האש ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוודאים שהרוטב מכסה את כולם.

8 מכניסים לתנור (ללא מכסה) וצולים עד כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

*מומלץ להגיש עם טחינה