אוכל
צילום׃ istockphoto

תרד ואגוזי מלך בגבינה בולגרית

שילוב מרענן של עלי תרד וגבינה במליחות עדינה

ארז קומרובסקי | mako | פורסם 20/01/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

4 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
חצי קילוגרם תרד טורקי שטוף היטב (יש בתרד הטורקי הרבה חול, עדיף להשרות אותו בהרבה מים ואחר כך לשטוף תחת מים זורמים)
1 כוס אגוזי מלך קלויים
150 גרם גבינת כבשים בולגרית
חופן עלי נענע קצוצים דק
חצי לימון
חצי כוס שמן זית עדין
פלפל לבן גרוס טרי
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר שטוח על להבה בינונית ויוצקים לתוכו שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצלצלים הקצוצים ומאדים במשך 2-3 דקות עד שהם נעשים שקופים. 2. מוסיפים את התרד השטוף והלא מיובש ואת עלי הנענע הקצוצים. מאדים דקות אחדות תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שהתרד מתרכך. אין צורך בבישול ארוך. זהו בישול קצר לחלוטין. 3. מתבלים במלח ובפלפל לבן לפי הטעם, וסוחטים מעט מיץ לימון מעל. מסירים מהלהבה. 4. מעבירים לקערת הגשה קטנה, ומפוררים מעל את הגבינה הבולגרית (ודאו קודם שהבולגרית אינה מלוחה מדי; אם כן, השרו אותה במים במשך כחצי שעה כדי לעדן את המליחות) ואת אגוזי המלך הקלויים. מגישים מיד.