צילום׃ Elena Elisseeva, Istock
צ'יפס בטטה מתובל
אם יש חטיף אחד שהצליח להתעלות בשנים האחרונות על צ'יפס תפוחי האדמה האייקוני, זה חייב להיות צ'יפס הבטטה. במקום להתענג עליהם שוב באיזו רשת מזון מהיר, למה שלא תתחילו להכין אותם בבית? ממכר וייגמר מהר
הדר אליאס | mako
| פורסם 14/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 בטטות גדולות, חתוכות למקלות של כחצי ס"מ על 5 ס"מ
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
כפית כמון
כפית צ'ילי טחון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה את הבטטה והשמן.
3 מערבבים את כל התבלינים יחד בקערה נפרדת ומוסיפים לבטטות. מערבבים בידיים עד שהבטטות מצופות היטב.
4 מסדרים את מקלות הבטטה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 אופים בחלק התחתון של התנור רבע שעה, עד שהבטטות משחימות בחלקן התחתון, הופכים בזהירות ואופים כ-10 דקות נוספות.
6 מגישים את הצ'יפס לבד או עם רוטב יוגורט.