סלט ירוק עם פירות וקרוטונים מתובלים
מנת פתיחה מתוקה ומרעננת של עלי בייבי, רימונים, תאנים ורוטב דבש פרחי בר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 חבילה עלי בייבי
פירות העונה למשל קוביות מנגו, גרגירי רימון, רבעי תאנים
1 צי'לי טרי פרוס לטבעות דקיקות (לאוהבי פיקנטי)
1 לימון מגורר על פומפיה (הקליפה הצהובה)
4 כפות שקדים פרוסים קלויים קלות בתנור
לרוטב
2 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר
2 כפות תרכיז רימונים
1 כף שמן זית לתיבול מעודן
4\1 כפית מלח
לקרוטונים
כל סוג של לחם, חתוך לפרוסות דקות - ככוס פרוסות
2\1 כפית קצח
2\1 כפית מלח גס
2\1 כפית גרעיני כוסברה גרוסים
1 כף שמן זית לתיבול מעודן
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
2 מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרוטונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות.3. חותכים מראש את הפירות וסמוך להגשה מערבבים יחד את העלים, הפירות והרוטב. מערבבים היטב בעזרת הידיים כך שהרוטב יעטוף יפה את הסלט.
4 מגישים בצלחות אישיות, או בקערה יפה ומפזרים מעט קרוטונים ושקדים על כל מנה.