אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט ירוק עם פירות וקרוטונים מתובלים

מנת פתיחה מתוקה ומרעננת של עלי בייבי, רימונים, תאנים ורוטב דבש פרחי בר

| יד מרדכי | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילה עלי בייבי
פירות העונה למשל קוביות מנגו, גרגירי רימון, רבעי תאנים
1 צי'לי טרי  פרוס לטבעות דקיקות (לאוהבי פיקנטי)
1 לימון מגורר על פומפיה (הקליפה הצהובה)
4 כפות שקדים פרוסים קלויים קלות בתנור

לרוטב

2 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר
2 כפות תרכיז רימונים
1 כף שמן זית לתיבול מעודן
4\1 כפית מלח

לקרוטונים

כל סוג של לחם, חתוך לפרוסות דקות - ככוס פרוסות
2\1 כפית קצח
2\1 כפית מלח גס
2\1 כפית גרעיני כוסברה גרוסים
1 כף שמן זית לתיבול מעודן

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.

2 מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרוטונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות.3. חותכים מראש את הפירות וסמוך להגשה מערבבים יחד את העלים, הפירות והרוטב. מערבבים היטב בעזרת הידיים כך שהרוטב יעטוף יפה את הסלט.

4 מגישים בצלחות אישיות, או בקערה יפה ומפזרים מעט קרוטונים ושקדים על כל מנה.