שניצל חציל ברוטב עגבניות
קבלו דרך שכנראה לא חשבתם עליה לאכול את החצילים שלכם – מטוגנים בביצה ופירורי לחם ומוגשים על רוטב עגבניות ופרמזן. יש אורחים בקרוב? מושלם. אין אורחים? עוד יותר טוב, תכינו לעצמכם. מגיע לכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 חצילים
לטיגון:
1 כוס קמח בקערה
1 כוס פירורי לחם בקערה
2 ביצים טרופות בקערה
שמן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
קופסת שימורים (400 גרם) של עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
בזיליקום טרי
חצי כוס פרמזן מגוררת
להגשה:
בזיליקום טרי
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. דוקרים את החצילים במזלג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור החם 45 דקות – רבע שעה מכל כיוון, כדי שיהיו מוכנים באופן אחיד. מצננים מעט.
2 מקלפים את החצילים בעדינות בעזרת סכין.
3 טובלים כל חציל בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם (כמו שניצל).
4 מחממים שמן במחבת עמוקה. מטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה, ומוציאים לרשת.
5 הרוטב: מטגנים את השום כמה שניות ומוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר. מבשלים יחד תוך ערבוב 4 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
6 להגשה: שמים בצלחת הגשה כמה כפות של רוטב, ועליהן חציל מטוגן. מגררים פרמזן ומפזרים בזיליקום טרי.
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!