אוכל
צילום׃ istockphoto

תפוחי אדמה אפויים בתנור בתוספת רוטב שמנת חמוצה ותרד

תפוחי אדמה חמים ונימוחים ברוטב קטיפתי - ללקק את האצבעות!

| מגדלי חבל הבשור | פורסם 29/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

שקית תפו"א (לאפיה ומילוי) אפויים
100 גרם צנוברים
750 גרם תרד שטוף היטב
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 מיכלים שמנת חמוצה (500 מ"ל(
מלח ים ומעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להצהיב. (לא צריך להוסיף שמן למחבת).

2 במחבת עמוקה או בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם.

3 כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים, השום ומיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות.

4 מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.

5 מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.