צילום׃ istockphoto
תפוחי אדמה אפויים בתנור בתוספת רוטב שמנת חמוצה ותרד
תפוחי אדמה חמים ונימוחים ברוטב קטיפתי - ללקק את האצבעות!
| מגדלי חבל הבשור
| פורסם 29/03/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
שקית תפו"א (לאפיה ומילוי) אפויים
100 גרם צנוברים
750 גרם תרד שטוף היטב
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 מיכלים שמנת חמוצה (500 מ"ל(
מלח ים ומעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להצהיב. (לא צריך להוסיף שמן למחבת).
2 במחבת עמוקה או בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם.
3 כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים, השום ומיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות.
4 מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
5 מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.