אוכל
צילום׃ ישראל אהרוני

קדירת ירקות שורש של אהרוני

השף ישראל אהרוני במתכון לקדירה חורפית מושלמת שמתאימה לצמחונים, טבעונים ונמנעים מגלוטן בלי פשרות ועם המון טעם וצבע. עכשיו רק שיגיע מזג האוויר המתאים

ישראל אהרוני | מגזין שופרסל | פורסם 21/01/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

קדירת ירקות שורש תבשילי חורף חמים, עשירים ומהבילים לא חסרים במטבחי העולם. רק שהם יכולים גם להיות צמחוניים אפילו טבעוניים, בלי שום פשרות וויתורים. לראייה, המנה הזו אהובה אצלינו בבית גם אצל אוהבי הבשר המושבעים.

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית

5 עלי מרווה

3 עלי דפנה

8 תרמילי הל

4 גזרים קלופים

3 סלקים קלופים

3 קולורבי קלופים

8 בצלי שאלוט שלמים קלופים

6 שיני שום קלופות, שלמות

12 פטריות שמפיניון טריות ומוצקות שקית ערמונים קלופים

כ-3 כוסות מים

4 כפות חומץ בלסמי

2 כפות דבש או מייפל

כף רכז רימונים

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 חותכים את הגזרים לאורכם ואז לפיסות של כ 3-4 ס"מ לרוחבם.

2 חותכים את הסלקים והקולורבי לאורכם לשמונה פלחים.

3 מחממים סיר רחב, מוסיפים את השמן, מוסיפים את כל הירקות, הל, עלי דפנה ומרווה, מלח ופלפל, ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.

4 מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

5 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, מידי פעם מערבבים.

*המתכון עלה לראשונה בדצמבר 2022