אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

פירה

מתכון למחית תפוחי אדמה עם שמנת ואגוז מוסקט. תוספת קלאסית לכל ארוחה

ניל שטראובר | מאסטר שף | פורסם 07/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

המרכיבים:

מלח בישול גס

3 תפוחי אדמה בינוניים

125 מ״ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

מלח ופלפל

קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות. מסדרים על תבנית התנור ערימות של מלח גס ועליהן מעמידים את תפוחי האדמה. אופים כ-45 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.

2 חותכים את תפוחי האדמה לשניים ובעזרת כף מוציאים את תוכנם לקערה.

3 מחממים בצד שמנת מתוקה, מוסיפים מלח ופלפל וקורט של אגוז מוסקט. מביאים לרתיחה עדינה ומורידים מהאש.

4 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים מהשמנת לפי הסמיכות הרצויה.

אפשר להוסיף גם חמאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!