אוכל

לבבות ארטישוק עם פטריות, כרישה, אספרגוס עם רוטב קרם ירוק

מנת פתיחה חגיגית של שף אנטוניו מנסה

אנטוניו מנסה | זמן איכות עם הילה אלפרט | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 לבבות ארטישוק
8 פטריות שמפיניון בינוניות
8 אספרגוסים
2 קישואים
4 בצל ירוק
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
100 גרם פרמז'ן מגורד

לקרם ירוקים

2 כפות שמן זית
חצי ליטר מים
חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה
חופן עלי תרד
3 יחידות אספרגוס
1 קישוא ירוק
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב: 1. מרתיחים את המים, מוסיפים את האספרגוס והקישוא, ואחרי 5 דקות את הפטרוזיליה, הכוסברה והתרד. 2. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים שתי דקות נוספות. 3. מוסיפים 2 כפות שמן זית, טוחנים ומסננים במסננת דקה.

מכינים את הארטישוקים: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. 3. קוצצים את הבצל הירוק והשום ומוסיפים למחבת החמה. 4. קוצצים את האספרגוס, הפטריות והקישואים (שומרים את ראשי האספרגוס לקישוט המנה בסוף). 5. לאחר הטיגון של הבצל והשום מוסיפים את יתר הירקות הקצוצים, מבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 6. מוסיפים את תפוחי האדמה לתוך התערובת ומועכים הכל ביחד. 7. צולים את לבבות הארטישוק עם מעט שמן זית במחבת חמה. 8. ממלאים את לבבות הארטישוק בתערובת הירקות ותפוח האדמה, מפזרים פרמזן ומניחים ראש אספרגוס לקישוט. 9. אופים 8 דקות. 10. להגשה: מניחים בתחתית הצלחת את הקרם הירוק, מסדרים מעליו את לבבות הארטישוק, ומגישים.