צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט קוסקוס ועגבניות צלויות
תזכרו מה שאנחנו אומרים לכם: הסלט הזה הוא אחת המנות הכי שוות שאפשר להכין בחצי שעה. גם צלוי, גם טרי, גם פחמימה וגם ירק - סלט בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, באדיבות יוצאת "מאסטר שף" מיכל אפשטיין
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 25/08/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
שקית קוסקוס מלא
קופסת עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים), חצויות
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום, כתושות
חצי בצל סגול, פרוס דק
צ'ילי אדום קצוץ, לפי הטעם
חופן של צנוברים קלויים
2 כפות אורגנו טרי
2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.
2 מכינים את העגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים 10 מהעגבניות החצויות בתבנית (20 חצאים), זולפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים 25 דקות, מעבירים לכלי עם כל המיצים שנקוו ומניחים לצינון.
3 מכינים את הרוטב: מערבבים את שאר שמן הזית עם החומץ הבלסמי והשום.
4 מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקוסקוס המוכן את העגבניות הצלויות והמיצים שלהן, את חצאי העגבניות הטריות, הבצל, הצ'ילי, עשבי התיבול והצנוברים. מוזגים את הרוטב על הסלט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.