אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית אפויה בתנור

מה קורה לכרובית שנמרחת במיונז וצ'ילי ונכנסת לתנור חם? היא הופכת למנה המושלמת הקרויה כרובית בתנור - מעדן פריך ומחמם בטן, בפחות מ-5 דקות עבודה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 28/11/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 359 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

למה מיונז?

מיונז זה שומן. אם הכרובית של אייל שני נמשחת בשמן זית לפני הכניסה לתנור - כאן המיונז מחליף את השמן, ומוסיף טעם על הדרך.

 

למה לבשל את הכרובית במים?

אלמלא הבישול המקדים במים המנה הייתה דורשת הרבה יותר מחצי שעה בתנור - כרובית היא לא ירק קטן, ולוקח לה הרבה מאוד זמן להתרכך לחלוטין כשהיא שלמה (אם מחלקים אותה לפרחים הסיפור כמובן אחר). הבישול המקדים מאפשר להסתפק במכת חום בתנור, שמשזפת אותה יפה ודואגת לפריכות מקסימלית.

 

איך מגוונים?

1. מחליפים את פתיתי הצ'ילי הגרוס ברוטב צ'ילי מתוק. פחות חריף, יותר מתאים לילדים. 

2. לכרובית פריכה במיוחד בתנור מפזרים על המיונז פירורי לחם (או שקדים טחונים, לגרסה כשרה לפסח וללא גלוטן). 

3. אפשר להמיר את הצ'ילי בכל תבלין שאוהבים, ויש הממליצים להחליף אותו באבקת מרק.

מרכיבים (6 מנות):

1 כרובית שלמה, בינונית עד גדולה

3 כפות מיונז

1 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה, אפשר להחליף בחצי כפית כורכום)

מלח גרוס

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 מסירים את העלים מהכרובית.

2 ממלאים סיר במים עד שליש מגובהו, מביאים לרתיחה ומניחים בפנים את הכרובית, עם הפרחים כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות.

3 מוציאים מהסיר ומנגבים משאריות המים.

4 מורחים את הכרובית במיונז, צ'ילי ומלח ומזלפים את שמן הזית מעל.

5 מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25-30 דקות. נועצים מזלג כדי לבדוק אם הכרובית רכה מבפנים. אם לא, מוסיפים עוד כ-5 דקות אפייה. זמן האפייה של הכרובית בתנור תלוי כמובן בגודלה.

6 מוציאים מהתנור כשהכרובית שזופה ופריכה, ומגישים.

הכנתם כרובית בתנור? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון עלה לראשונה במאי 2012

>> כל המתכונים לראש השנה