אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט ברווז חם

רצועות ברווז מטוגנות ועלי רוקט שובבים בתיבול חרדל ומיץ תפוזים

| 500 סלטים | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1-2 סלק אדום שלם
225 גרם עלי רוקט ללא גבעולים
1 מנגו בשל, מקולף ללא גלעין, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 כפיות עירית קצוצה
מלח ופלפל גרוס
400 גרם חזה ברווז ללא עצמות ועור
2 כפיות שמן
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות זרעי דלעת או גרעיני חמנייה

לרוטב

2\1 שום
ציפורן כתוש בעדינות
2 כפיות מיץ תפוזים סחוט
1 וחצי כפיות חרדל דיז'ון
1 כפית דבש
100 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הסלק האדום. מסירים את השורשים והגבעולים. עוטפים כל סלק אדום בנייר אלומיניום מרודד ומבשלים בתנור מחומם ב-180 מעלות למשך שעה עד שיהיה רך. מקלפים וחותכים לקוביות של ס"מ על ס"מ.2. מערבבים את השום עם מיץ התפוזים, החרדל, הדבש והמלח. באיטיות מטפטפים שמן זית לתוך הרוטב ומערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים מלח ופלפל.3. מערבבים 3 כפיות מהרוטב עם הסלק האדום.4. מצרפים לסלק את עלי הרוקט ו-2 שליש מקוביות המנגו.5. מוסיפים את העירית ו-5 כפיות מהרוטב ומערבבים היטב.6. מתבלים עם מלח ופלפל בצורה מסודרת על הצלחות.7. חותכים את חזה הברווז לרצועות ומתבלים עם מלח ופלפל. מחממים שמן במחבת רותחת, מוסיפים את הברווז ומטגנים אותו עד לקבלת טיגון להעדפתכם.8. מוציאים את הברווז מהמחבת ומערבבים עם פטרוזיליה ו-6 כפיות מהרוטב. .9. מפזרים את רצועות הברווז מעל הסלט.10. מפצלים את מרינדת קוביות הסלק האדום וקוביות המנגו הנותרות על הסלט.11. מקשטים עם זרעי דלעת או גרעיני חמנייה ומגישים.