אוכל
צילום׃ דניה ויינר, RedDish

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

לא משנה איזו ארוחת צהריים אנחנו מדמיינים, תוספת של שעועית ירוקה ברוטב אדום הופכת אותה לאטרקטיבית יותר בשבילנו. האמת, אפילו לבד עם אורז זה עובד לנו יופי, על שאר הארוחה אפשר לוותר

| RedDish | פורסם 15/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

4-3 שיני שום, קצוצות

3 כפות רסק עגבניות

כוס וחצי מים רותחים

600 גרם שעועית ירוקה עדינה, קפואה או טרייה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים כ-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים שום קצוץ ומטגנים 2 דקות נוספות.

2 מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. יוצקים מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.

3 מוסיפים שעועית ירוקה, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.

4 מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים 20 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד.

* אם משתמשים בשעועית טרייה, מומלץ להוסיף עוד חצי כוס מים ולבשל רבע שעה יותר (35 דקות).

המתכון מהספר RedDish בהוצאת מותג העגבניות MUTTI, לרכישה באתר MUTTI ובמעדניות מובילות. מחיר מומלץ לצרכן: 129 שקלים, מחיר מבצע לרגל ההשקה: 99 שקלים כולל משלוח חינם באתר.