אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מתכון לבמיה ולימון כבוש

מתכון למנת במיה חגיגית וטעימה שמכינים בטיל: מחבת לוהטת, במיה קטנה ועוד כמה פרודוקטים שילוו אותה כמו שצריך. חיפשתם מתכון לבמיה? זה כנראה האחד

מעוז אלונים ואיתי הרגיל | הבסטה | פורסם 19/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מעט שמן זית, לטיגון

300 גרם במיה קטנה

2-3 עגבניות חתוכות לקוביות גסות

חצי כוס לימון כבוש קצוץ גס

שאטה גרוס

מלח

פלפל שחור

2-3 שיני שום פרוסות

כף גדושה חמאה

חופן כוסברה קצוצה

חופן גדול של עלי תרד או רוקט

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת ברזל כבדה בקוטר 30 ס"מ על האש הכי חזקה שיש. משמנים במעט שמן זית וזורקים פנימה את הבמיה. נותנים לה לקבל צבע 2-3 דקות (הרעיון הוא פחות לטגן ויותר לחרוך).

2 מוסיפים את העגבניות וממשיכים לחרוך עוד 2-3 דקות (לא לשרוף!). מוסיפים לימון כבוש, שאטה, מלח ופלפל. אחרי כדקה מוסיפים את השום, נותנים עוד דקה ומכבים את האש.

3 מוסיפים את החמאה, הכוסברה והעלים ונותנים לכולם להיספג בבמיה.

>> לעוד מתכוני במיה של מעוז אלונים ואיתי הרגיל

בהצלחה ובתיאבון!