צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מתכון לבמיה ולימון כבוש
מתכון למנת במיה חגיגית וטעימה שמכינים בטיל: מחבת לוהטת, במיה קטנה ועוד כמה פרודוקטים שילוו אותה כמו שצריך. חיפשתם מתכון לבמיה? זה כנראה האחד
מעוז אלונים ואיתי הרגיל | הבסטה
| פורסם 19/02/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מעט שמן זית, לטיגון
300 גרם במיה קטנה
2-3 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
חצי כוס לימון כבוש קצוץ גס
שאטה גרוס
מלח
פלפל שחור
2-3 שיני שום פרוסות
כף גדושה חמאה
חופן כוסברה קצוצה
חופן גדול של עלי תרד או רוקט
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת ברזל כבדה בקוטר 30 ס"מ על האש הכי חזקה שיש. משמנים במעט שמן זית וזורקים פנימה את הבמיה. נותנים לה לקבל צבע 2-3 דקות (הרעיון הוא פחות לטגן ויותר לחרוך).
2 מוסיפים את העגבניות וממשיכים לחרוך עוד 2-3 דקות (לא לשרוף!). מוסיפים לימון כבוש, שאטה, מלח ופלפל. אחרי כדקה מוסיפים את השום, נותנים עוד דקה ומכבים את האש.
3 מוסיפים את החמאה, הכוסברה והעלים ונותנים לכולם להיספג בבמיה.
>> לעוד מתכוני במיה של מעוז אלונים ואיתי הרגיל
בהצלחה ובתיאבון!