צילום׃ לבנת גינזבורג, יחסי ציבור
סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום
סלט עשיר בגוון חריף - תוספת מקורית לכל ארוחה
| מגדלי חבל הבשור
| פורסם 29/03/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שמן
1 כפית גרגירי חרדל
1 כפית זירעוני קימל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות גרעיני חמנייה
1 כפית שומשום
1/2 כפית כורכום
1 פלפל אדום חריף חתוך דק
קליפה מגורדת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במי מלח עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי.
2 קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
3 מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגירי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, גרעיני החמנייה והשומשום. מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון ומבשלים 2 דקות.
4 מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת.
5 מוסיפים שמן זית ואת הפלפל האדום החריף. מערבבים, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.