אוכל
צילום׃ דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

נזיד פטריות ועדשים שחורות עם יין אדום

נזיד נהדר מפריגור שבצרפת, שמגישים עם תבשילי אווז או כמנה בפני עצמה

אבי ביטון ובני סיידא | בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות (400 גרם) עדשים שחורות
1/2 כוס שמן, או שומן אווז מומס
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
4 שיני שום, קצוצות
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וקצוץ
1 ק"ג פטריות טריות מסוגים שונים, חתוכות לרבעים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
2 כוסות יין אדום יבש
11/2 כוסות מרק עוף צח
1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים את העדשים בקערה, מכסים במים ומשרים שעתיים.

2 מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר ושורש הסלרי ומטגנים 10 דקות.

2 מוסיפים את חזה האווז המעושן והפטריות ומטגנים 5 דקות.

3 בינתיים מסננים את העדשים, שוטפים במסננת ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין ומרק העוף ומביאים לרתיחה.

4 מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות עד שהרוטב סמיך מאוד. טועמים ומשפרים תיבול. מסירים מהאש, זורים מעל הנזיד פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.