נזיד פטריות ועדשים שחורות עם יין אדום
נזיד נהדר מפריגור שבצרפת, שמגישים עם תבשילי אווז או כמנה בפני עצמה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות (400 גרם) עדשים שחורות
1/2 כוס שמן, או שומן אווז מומס
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
4 שיני שום, קצוצות
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וקצוץ
1 ק"ג פטריות טריות מסוגים שונים, חתוכות לרבעים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
2 כוסות יין אדום יבש
11/2 כוסות מרק עוף צח
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 שמים את העדשים בקערה, מכסים במים ומשרים שעתיים.
2 מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר ושורש הסלרי ומטגנים 10 דקות.
2 מוסיפים את חזה האווז המעושן והפטריות ומטגנים 5 דקות.
3 בינתיים מסננים את העדשים, שוטפים במסננת ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין ומרק העוף ומביאים לרתיחה.
4 מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות עד שהרוטב סמיך מאוד. טועמים ומשפרים תיבול. מסירים מהאש, זורים מעל הנזיד פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.