אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט חורף עם כרישות ירוקות

הצנוניות ועלי הכרישה נפגשים בסלט מרענן

ארז קומורובסקי | mako | פורסם 07/01/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס עלי כרישה ירוקים פנימיים
1/2 כוס עלי שמיר טריים מופרדים מהגבעולים
10 צנוניות טריות שמנמנות
4 קולרבים צעירים
1/2 כוס זיתי תסוס מגולענים וקצוצים
5-4 כפות שמן זית עדין
1-½1 לימונים בשלים
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק-דק את עלי הכרישה הפנימיים הרכים. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקיקות. קולפים את הקולרבים וחותכים לקוביות קטנטנות. 2. מטפטפים מיץ לימון על קוביות הקולרבי, ומערבבים עם עלי הכרשה הקצוצים ופרוסות הצנוניות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. 3. מוסיפים שמן זית ואת עלי השמיר וזיתי התסוס. מערבבים קלות ומגישים מיד.